Hivatalosan is megnyitottuk a Lapker csoport új csomagraktározási és logisztikai központját


Ünnepélyes fogadás keretében került átadásra a Lapker csoport Csomagraktározási és logisztikai központja Alsónémediben. Az ünnepségen Alsónémedi polgármestere, Dr. Tüske Zoltán és a Lapker csoport Elnök-vezérigazgatója, Redling Károly vágta át a megnyitást szimbolizáló szalagot.

A 2022 júniusától működő, modern és minden igényt kielégítő telephely, a XXI. századi sztenderdeknek megfelelő létesítmény, amely zöldmezős beruházás keretében valósult meg, mindössze 10 hónap alatt.

  • 7000 m2 alapterületű csarnok
  • 800 nm-es irodablokk segíti a logisztikai feladatok ellátását
  • 12 db dokkoló és 14 db szinti kapun keresztüli folyik az árumozgatás éjjel-nappal
  • Óránként 6300 csomag feldolgozására képes, világszínvonalú BÖWE szortírozó sor került beépítésre
  • 120 méteres körpálya segíti a szortírozást
  • 2150  raklaphely a csomagok szakszerű tárolására

A raktár lelke az újonnan megépült szortírozó sor, amely automata és manuális beadagoló állomásokkal, automata szkennelő kapuval több, mint 6000 csomag óránkénti feldolgozására képes – több, mint 30 gerincjárati irányba, amely így csaknem négyszeresére emeli a korábbi kiscsomag logisztikai feldolgozási kapacitást.

És itt még nincs vége, hiszen a csarnokot jövő év első felében tovább fogjuk bővíteni egy gépsorral, amely a nagy méretű és súlyú csomagok feldolgozását fogja kiszolgálni – kiváltva a régi, oldalmérleges technológiát. Azon e-kereskedelmi piaci szegmenseknek is megfelelve ezzel, akik nem klasszikus kiscsomag méretű termékeket értékesítenek.

Hisszük, hogy a Lapker csoport által nyújtott magas hozzáadott érték, képes növelni partnereink üzleti lehetőségeit.